Du er her

Ny lov om offentlige anskaffelser – Ideell sektor blir ivaretatt.

Torsdag 9. Juni behandler Stortinget Ny lov om offentlige anskaffelser. Dette er en svært viktig lov for Ideelle organisasjoner. Derfor har vi gitt mange innspill til de politiske partiene, til næringskomiteen og embetsverket i Næringsdepartementet.
Næringskomiteen la fram sin innstilling torsdag 2. Juni, Ideelt Nettverk har med stor interesse lest næringskomiteen innstilling. Vi setter stor pris på det grundige arbeidet komiteen har gjort og merker oss at en samlet komite støtter de sakene og temaene Ideelt Nettverk har løftet fram. Vi mener Næringskomiteen har gjort en solid jobb og levert en underbygget innstilling.
Ideelt nettverk har hatt høyeste prioritet på denne saken fordi den over tid vil bety et være eller ikke være for ideelle organisasjoner som driver helse- og sosialtjenester.
Ideelt nettverk mener dette har vært en god prosess hvor departement og storting har vært åpne for gode argumenter og forslag. Næringsdepartementet gav organisasjons-Norge mulighet til å gi høringssvar basert på et grundig høringsnotat. Ideelt nettverk tok utfordringen og gikk sammen om å utarbeide egen juridisk analyse av handlingsrommet i EU-retten. Videre valgte Næringskomiteen på Stortinget å invitere til åpen høring som del av sitt arbeid med lovforslaget. Ideelt nettverk fikk også her fremme våre faglige argumenter til saken.
Ideelt Nettverk er invitert inn i arbeidet med revidering av veileder i offentlige anskaffelser av helse- og sosialtjenester. Vi håper også at vi får være med i utformingen av forskriften til lovverket.
Vi har sent en takk til næringskomiteens medlemmer og andre viktige samarbeidsparter i Stortinget.
Her kan du lese kap 2.2.5 Helse- og sosialtjenesten – Forholdet til ideell sektor
Her kan du lese hele innstillingen.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer